Nyheder: Klik HER.

Læs en INTRODUKTION (åbner i nyt vindue) .

  Fornavn:  Efternavn:
Login
Avanceret søgning
Efternavne
Nyheder
Mest Eftersøgte
 • Billeder
 • Dokumenter
 • Gravsten
 • Fortællinger
 • Optagelser
 • Videoer
 • Oplysninger
 • Albummer
  Alle medier
  Kirkegårde
  Steder
  Notater
  Datoer & Årsdage
  Kalender
  Rapporter
  Kilder
  Arkiver
  DNA-tests
  Statistikker
  Skift sprog
  Bogmærker
  Kontakt
  Registrér for at få en brugerkonto

  Knud Lindkjær Rasmussen

  Knud Lindkjær Rasmussen

  Mand 1947 -

   

  «Forrige 1 2 3 Næste»     » Lysbilledshow

  Knud Lindkjær Rasmussen C.V.  Viborg den 30. april 2011:

  Født i Sommersted 1947, efter 1 år flyttede vi til Ullerup (skolen), og derefter til Avnbøl/Ullerup skole (en helt ny centralskole). Da var jeg 5 år. Jeg nåede at gå i 1. klasse inden vi så flyttede til St. Andst i 1955. Det var den gamle skole, hvor vi var indtil 1959, hvor vi flyttede op til en helt ny centralskole i samme by.

  Jeg forlod 7. klasse i Andst skole for at gå i 1. og 2. real på Kolding Gymnasium, hvorefter jeg blev matematisk student i 1966.

  Samme år begyndte jeg på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby (boede i Gentofte). Her gjorde jeg mine første erfaringer med edb (som det hed dengang). Det var Algol og hulstrimler meget kort fortalt. Jeg fik ret hurtigt den ide, at jeg ville læse matematik på universitetet. Jeg afbrød studiet og ville først have min værnepligt overstået.

  Jeg blev indkaldt maj 1967. Min værnepligt blev til 2 år ved Flyvevåbnet. 2 mdr. i Skrydstrup som rekrut, 6 måneder i Værløse som sergentelev, 2 måneder i Kagerup (uddannelse i Kontrol & Varsling). Resten af tiden (over 1 år) foregik så i Skrydstrup i bunkeren.

  1969 begyndte jeg så matematikstudiet i Aarhus. Jeg boede på det nybyggede Ravnsbjerg-kollegium i Viby. 1970 mødet jeg Hannelore (min kone), og vi flyttede i en lejlighed i Grøfthøjparken. Senere flyttede vi til Grønnegade midt i Aarhus. Det var en ejendom med ejerligheder - alle 10 lejligheder var ejede af studerende. Der var et fantastisk miljø - både i ejendommen og i kvarteret som sådan. Jeg fik ikke gjort nok ved studiet og mistede også lysten til det. I 1972 begyndte jeg derfor som elev hos byens førende ejendomsmægler. Det blev dog en kort fornøjelse - efter ca. 4 måneder stoppede jeg og genoptog mit studie.

  Da vores ejendom var udset til at skulle rives ned flyttede vi i 1973 sammen med at andet par fra ejendommen ud i et hus i Hadsten, hvor vi boede i et slags kollektiv. Huset købte vi sammen og boede i det i ca. 2 år i nærmest lykkelig idyl. Jeg kom ikke ret godt i gang med studierne igen, derfor fik jeg job som systemplanlægger på Aarhus Kommunes Organisations- og Edb-central. Det var i 1973. Og der havde jeg vist fundet min "hylde". Jeg nåede lige at arbejde med hulkort - det var før skærme og den slags (og længe før pc'erne og internet). Jeg har således haft fornøjelsen at arbejde med informationsteknologi i stort set hele dens udviklingsforløb.

  I 1974 fik vi Ulrik. Kort tid derefter flyttede vi i eget hus i Hadsten.

  Vi blev borgerligt viet i Hadsten den 1. juli 1975.

  I 1975 begyndte jeg på HD-studiet på Aarhus Handelshøjskole.

  1976 fik vi Katrine.

  Efter at have bestået 1. del i 1977 fik jeg job hos Viborg Amt som edb-medarbejder i deres centrale regnskabsafdeling. Vi flyttede samtidig til Birgittelyst syd for Viborg.

  I 1979 bestod jeg HD i organisation og edb.

  Ved Viborg Amt fik jeg efter et par år mulighed for at bygge en lille afdeling op (4-5 personer). Da PC'erne begyndte at komme frem (midt 80'erne) tog det fart, og afdelingen voksede hurtigt og blev en afdeling på ca. 25 personer. Vi havde over 125 institutioner (5 sygehuse) koblet op (med flere tusinde PC'ere), som vi også betjente med service osv. På Amtsgården var der ansat ca 450 medarbejdere, som også skulel serviceres. Desuden havde vi en pæn egenudvikling af systemer og intensivt samarbejde med leverandører, kommuner og andre amter. Det var en utrolig spændende tid, hvor der skete en masse af vidt forskellig art hver eneste dag. Både teknologisk, organisatorisk og ledelsesmæssigt var det stærkt udfordrende.

  I en årrække havde jeg ved siden af mit arbejde med Viborg Amt flere undervisningsjob. Dels underviste jeg i organisation på Dansk Kommunalkursus - dels på det der dengang hed Teknisk Skole. Det var altsammen på merkonom-niveau. Fagene på Teknisk Skole var i begyndelsen "edb", senere blev det i en årrække arbejdssociologi og ledelse. Foruden det selvfølgelig gav lidt ekstra indkomst gav det mig en stor tilfredsstillelse. Jeg havde faktisk kun positive oplevelser med undervisning. I nogle få år havde jeg 4 undervisningshold parallelt. Det blev dog for meget. Midt 90'erne stoppede jeg med al undervisning.

  Mit job som it-chef ved Viborg Amt stoppede 31.12.2006, hvor amterne blev nedlagt. Derefter var jeg 1 år hos den nye Region, hvorefter jeg gik på pension 1.1.2008 som 60-årig. Dette havde været planlagt og aftalt siden august 2005 - jeg valgte således i god tid, at jeg ikke ville byde ind på it-funktionen ved den nye region. En beslutning jeg aldrig har fortrudt. De sidste par år ved Viborg Amt var jeg optaget af at nedlægge systemer, stoppe udvikling og aflevere systemer, hardware - og, ikke mindst, medarbejdere til de nye myndigheder. Det kunne jeg godt have været foruden. Det var frustrerende men lykkedes på den anden side meget godt.

  I 1998 var Hannelore og jeg flyttet ind til Viborg by, hvor vi stadig bor. Nogle få år før min pensionisttilværelse tog jeg fat på at lære at spille mundharmonika, hvilket jeg har haft utrolig meget glæde af (og stadig har). Ca. 1 år efter min pensionering begyndte jeg at interesse mig for slægtshistorie. De første år var det domineret af arbejde med min mors slægt (Straarup/Simonsen). Men her, fra 2011, har jeg "kastet" mig over min fars slægt.

  Allerede som dreng spillede jeg badminton (men dengang var det nu mest fodbold) - det gør jeg stadig. 1-2 gange om ugen kæmper jeg sammen med 3 andre tidligere (og yngre) kolleger. Fodbold er jeg forlængst holdt op med. Derudover bliver det til en del gåture, lidt cykling og skøjter.

  Der findes meget mere om mig og min gøren og laden via .

  Knud Lindkjær Rasmussen


  Ejer/KildeKnud L Rasmussen
  Knyttet tilKnud Lindkjær Rasmussen

  «Forrige 1 2 3 Næste»     » Lysbilledshow